Projekt EKOledar

EKOledar™ edinstven v svetu

EKOledar™ ni običajen koledar, kakršnih okrog konca leta lahko vidite na kupe. EKOledar™ prihaja z jasnim namenom, in sicer gre za večjo okoljsko ozaveščenost, za opozarjanje na čedalje hujše onesnaženje našega okolja. In EKOledar™ se seveda tega loti na povsem svojstven način. Na vsakem listu, torej na vsakem mesecu je tematska fotografija, zgodba, ki se loteva ene od okoljskih težav pri nas, onesnaževanja doma in v svetu.

Posebnost tega prikaza pa je v tem, da gre za opozarjanje na onesnaževanje z “zdravim” erotičnim pridihom.

Na žalost ali pa na srečo nas je večina ustvarjenih tako, da nam pozornost pritegne golo ali polgolo telo (žensko ali moško, ni pomembno) in to je bil tudi namen mojih fotografij oziroma zgodbe tega koledarja. Golota, ki privlači poglede, naj pritegne tudi čim več razmišljanja o naših okoljskih težavah, o onesnaževanju, ki nas obkroža. vsak mesec prinaša tudi krajši opis tematike, ki jo fotografija predstavlja.

Vse ženske, punce, žene, dame, ki sodelujejo pri nastajanju EKOledarja, so običajne Slovenke, mlajše in starejše, različnih poklicev in zaposlitev.
Prav vse sodelujejo brez honorarja.

 

Humanitarnost

Tako kot Ekoledar 2018, 2019 in 2020 je tudi EKOledar 2021 dobrodelnega značaja, saj bo čisti dobiček od prodaje namenjen za najbolj ranljive v naši družbi.

EKOledarji

Do sedaj kreirane že tri izdaje EKOledarja

EKOledar - okoljevarstveni erotični slovenski koledar

EKOledar 2020

"Katero pot bomo izbrali"

EKOledar - okoljevarstveni erotični slovenski koledar

EKOledar 2020

"Ker nam ni vseeno"

EKOledar - okoljevarstveni erotični slovenski koledar

EKOledar 2018

"Ker nam ni vseeno"

Kreativne ideje, fotografija in oblikovanje EKOledarja

Avtor idejne zasnove, fotografije in oblikovanja EKOledar-ja je Mazzo Van Klein. Avtor z več kot 20 letnimi izkušnjami, znanjem in delom na področju kreative, znamčenja, oblikovanja in fotografije.

Matjaž Van Klein

Founder

EKOledar 2021
"Z biciklom v lepši jutri"

Naroči si svoj izvod ekskluzivnega EKOledarja za leto 2021. 
Pohiti, da ne ostaneš brez. 🙂

Follow by Email
Instagram